Gepassioneerd speleoloog en gek op canyoning, daarnaast een fervent buitensporter in alle niet-gemotoriseerde activiteiten in de Ardèche zoals BMX, hardlopen, bergbeklimmen en langlaufen, is Philippe ROUX al vanaf zijn 18de in 1990 een onafhankelijke grot en canyon gids.

Talrijke tochten met cliënten, of het nou canyon of speleo betreft in de Alpen, de Pyreneeën en in Spanje maar ook in de Dominicaanse Republiek, gingen vooraf. Nieuwsgierigheid en altijd op de loer naar iets nieuws, uitdagende parcours en de voor de Ardèche ongekende concepten (zoals de tokkelbanen in Rochecolombe, het Waterparcours in de Pissarelle, de Reuzen abseil in Autridge), vertalen de drijfkracht en ambities van het bedrijf, welke voor ogen heeft : altijd anders doen, meer in de watten leggen en nog meer verbazen.

De komst van de eerste vaste werknemers in 1996 duwt het bedrijf in 2007 naar de oprichting van  » La Compagnie des Cévennes « . Een verandering van bedrijfsvorm en dus ook andere dimensies.

Om aan de vraag van de omwonenden van Labastide sur Besorgues en van onze gasten naar een beschutte parkeerplaats tegemoet te komen, creëren we in 2009 de Canyon Basis van la Besorgues. In het begin was dat een ruime parkeerplaats met toiletten…maar al snel begrepen we dat men ook wel wilde picknicken en waarom niet een spectaculaire tokkelbaan om naar de Basis terug te keren en dan ook een accommodatie voor al het materiaal (daarvoor reden we de hele dag met bomvolle auto’s vol duikpakken, helmen en touwen rond), een bureau met internet, een cosy corner om lekker te lezen en te hangen of een uiltje te knappen en dan ook maar een café-snackbar, een ontvangstbalie, een houten duikplank, een glijbaan en een speleo-buis en als we dan toch bezig zijn ook nog een bubbelbad en een sauna…en onze geheime lijst met wensen is nog lang; u zult elke keer weer verbaasd staan van de ontwikkelingen en de pioniersgeest van de Canyon Basis.

Dit alles hebben we in 6 zes jaar tijd verwezenlijkt, zonder de bescherming van de honderden jaren oude kastanjebomen uit het oog te verliezen en er nauwlettend voor te waken dat alle aanpassingen en ingrepen naadloos samenvallen met de oogstrelende omgeving van de vallei van de Besorgues.

Vanaf het begin investeren we in onze ideeën en dromen om van de Canyon Basis een unieke plek te maken en het is op basis van deze dynamiek van ontvangen, verzorgen en begeleiden dat we onze medewerkers aantrekken.

Zodat uw verblijf bij ons in de Ardèche een even onvergetelijke indruk achter laat als de exceptionele omgeving zelf.

We zijn erkend jeugd- en sportbegeleiders vanaf 2007.
Onze partners zijn het  VVV-kantoor Pays Aubenas Vals en Ardèche Tourisme.