Het parcours van de sportieve canyoning Aéro Canyon Ultra is een afdaling die toegankelijk is voor iedereen vanaf 14 jaar en die u in staat stelt de felle sensaties van het canyoning in de Ardèche te beleven en optimaal te genieten van elk moment.

Al na 15 minuten lopen vanaf de Canyon Basis met bijna geen hoogteverschil, komt u bij de eerste natuurlijke waterglijbanen aan.

Ook de achterblijvers kunnen meekomen om u op foto en film te vereeuwigen.

We volgen nu de rivierbedding in een aaneenschakeling van lage en hoge sprongen, waterglijbanen en klauterpartijen, welke bij twijfel allemaal te omzeilen zijn en komen bij het ronduit esthetische eindstadium aan. Twee speelse glijbanen, een sprong… een stukje lopen, hier persen de stoutmoedigen onder ons zich door een smalle kloof en komen we bij het hoogtepunt van deze afdaling: de grootste canyon glijbaan van de Ardèche!

Ongelovelijk, want om de laatste waterval van dit parcours te kunnen overbruggen, hebben we de natuurlijke waterbaan met een open buis van 6 meter verlengd, in de lucht bungelend met ijzeren kabels. Succes verzekerd met de bevrijdende eindplons van 3 meter in het bassin! Canyoning sportif in al haar glorie !

En in dit laatste bassin nog even helemaal losgaan met een bommetje, onbezonnen sprongen en fraaie duiken van tot wel 5 meter hoogte. Dan schoongeweekt en opruimd in 3 minuten naar de enorme tokkelbanen stiefelen, voor een opdroogbeurt in de openlucht: de eerste is 90 meter lang en 40 meter boven de rivierbedding. Zij die dan al liever in de eerder geboekte jacuzzi willen nasoezen, zijn op een steenworp van de Basis.

Aan de andere kant aangekomen, nemen we de tweede tokkelbaan van 120 meter, die ons naar het smalste gedeelte van de canyon terugzwiept om de grande finale gewoon nog een keer te doen. Joepie!

We komen nu regelrecht op de Basis aan. Dit parcours is echt ideaal voor wie zichzelf wil overtreffen en zich wil uitleven middels canyoning in de Ardèche!